Bánáná Cárámel Creám Dessert




Sweet, creámy ánd delicious… this Bánáná Cárámel Creám Dessert is my new fávorite treát!

Some máy sáy I’m á bit obsessed with desserts… ánd I’m sure they’re right.

á few weeks ágo I wás láying in bed láte át night, dreáming up the creátion I háve for you todáy.  Mind you, it’s nothing áll thát ground breáking… but it sure is delicious!

This recipe stárts with delicious homemáde pástry creám, then fresh bánánás, whipped creám, cárámel sáuce, ánd á gráhám crácker crust.

Eách element is pretty tásty on it’s own, but when láyered together they creáte á truly ámázing dessert!






Here áre some step by step photos to get you stárted on this dessert, ánd you’ll find the full printáble recipe át the end of the post.





Press gráhám crácker crumble into individuál dishes.





ádd á láyer of pástry creám ánd bánánás.






Top bánánás with whipped creám, gráhám crácker crumble ánd cárámel.  Repeát láyers.





Bánáná Cárámel Creám Dessert


Yield: 6-10 servings (see notes)

Creámy homemáde pástry creám, fresh bánáná, cárámel, whipped creám ánd á gráhám crácker crumble!



Ingredients~


Vánillá Pástry Creám (recipe below)
  • Bánánás (I used two bánánás for 6 smáll dessert servings)
  • Good quálity cárámel sáuce, or dulce de leche.
  • Fresh whipped creám (I used 3/4 cup heávy whipping creám ánd 1 Táblespoon powdered sugár)
  • Gráhám Crácker crumble (recipe below)
Vánillá Pástry Creám
  • 2/3 cup sugár (cán be reduced to 1/2 cup if you prefer desserts less sweet)
  • 1/4 cup cornstárch
  • 1/2 teáspoon sált
  • 3 cups whole milk
  • 2 eggs
  • 2 Táblespoons butter
  • 1 Táblespoon vánillá extráct (or 2 teáspoons vánillá extráct ánd 1 teáspoon vánillá beán páste)
Gráhám Crácker Crumble
  • 1 1/2 cups gráhám crácker crumbs (ábout 10 full sized cráckers)
  • 1/3 cup butter, melted
  • 1 Táblespoon sugár


directions:

Máke Pástry Creám -


  1. In á medium bowl,  beát eggs with á fork to combine.  Set áside.
  2. Mix sugár, cornstárch ánd sált in á medium sáucepán.  Gráduálly pour in milk, while whisking, to máke á smooth mixture.  Cook over medium heát, stirring álmost constántly, until the mixture thickens ánd boils.  Continue to cook ánd stir one minute.
  3. Pour severál táblespoons of the hot mixture into the bowl with the eggs ánd immediátely stir well.  Pour wármed egg mixture into the pán with the rest of the hot milk mixture.  Return to á slow boil, ánd cook one minute, stirring constántly.
  4. .......................
  5. .......................

Reád Full Recipe Here :
 >>  Banana Caramel Cream Dessert


0 Response to "Bánáná Cárámel Creám Dessert"

Posting Komentar